Středisko Černého havrana

Chlumec nad Cidlinou

Schůzka 16.1.2024

Klouzek

Na schůzce se parta nejmladších Dráčků ponořila do světa pohádek. Děti se snažily porozumět věčnému boji mezi dobrem a zlem a odhalovat tajemství statečnosti.

K tomu jsme měli tu čest přivítat skauty ze středisek Třebechovice a Stěžery, kteří dorazili na jednání okresní skautské rady. Naši starší se tak chopili vařeček a nožů a připravili vynikající občerstvení. Procvičili si tím svoje umění, které budou předvádět na ZVaS.

Družinka Stonožek se jala úkolu upéct perník. První plech byl odsouzen ke snězení samotnými dětmi, protože jsme nějakým záhadným způsobem zapomněli vysypat plech. Ale toto nedopatření vůbec nikomu nevadilo. No, druhý pokus už byl mnohem lepší a  hosté si na něm s chutí pochutnali!

Lvíčata se zase postarala o fantastické jednohubky s česnekovou pomazánkou a klobásou. Samozřejmě nesměla chybět čerstvá zelenina. I zde se kuchtění neobešlo bez menších peripetií v podobě dvou malých říznutí, ale vše spravila náplast s motýlkovým vzorem. Na připravených jednohubkách si hosté rovněž smlsli.