Chlumec nad Cidlinou

Schůzka 8. 4. 2024

Honza, Pivoňka

Po velikonoční pauze nás Smetánka přivítala v jarním rozpuku. A zatímco se běžným lidem, znalým základů české kinematografie, při pohledu na jarní motivy a pučeníčko vybaví mozaika zakázaného umělce, nám vlčatům připomněla, že již brzy přijde Závod vlčat a světlušek – ZVaS. Schůzku jsme zahájili hrou Raz, dva, tři vlk, ale pak už jsme se zase věnovali přípravám na klání.

Během měsíců, kdy jsme se na závod připravovali, se ukázalo, že jeho myšlenka neoslovila všechny kluky. Proto jsme si po úvodní hře společně sedli a popovídali si, proč jsme se jako oddíl do závodu přihlásili, co nám příprava měla dát a co nám může dát účast na akci. Ale také jsme se shodli , že účastnit se není žádná povinnost, a nemá smysl “lámat věci přes koleno”. Nechali jsme kluky, aby se k věci sami postavili, a to doslova. Na pomyslné spojnici mezi klubovnou a ohništěm se měli postavit tak, jak se jim do závodu chce. Jak “hlasování” dopadlo, je vidět na fotce níže. S výjimkou těch, kteří vyjádřili jednoznačně palec dolů, pak kluci mohli na lístek napsat, s kým by chtěli být v družstvu, s kým spíš ne a s kým vůbec. Pokusíme se družstva poskládat tak, aby se každý cítil v sobotu 27. 4. v pohodě. Pokud jde o kluky, kteří stojí u palce dolů, dveře jim samozřejmě nezavíráme, ale také potřebujeme vědět, s kým počítat. Kdyby změnili názor, bylo by dobré to vědět nejlépe už na příští schůzce, kdy si o věci popovídáme i s těmi, kdo na dnešní schůzce být nemohli.

Druhou polovinu schůzky jsme věnovali povídání o bylinách a dalších rostlinách. Ondra uměl o každé říci něco zajímavého a většina kluků zaujatě poslouchala. Příště zkusíme poznávačku ;-).